Oude stadsfeestzaal geraakt niet verkocht

De oude stadsfeestzaal in de Merodestraat staat al enige tijd leeg. Foto: Patrick Hattori

Oude stadsfeestzaal geraakt niet verkocht

Print
Mechelen - Na anderhalf jaar heeft de stad Mechelen nog steeds geen koper gevonden voor de oude stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat. De vraagprijs is met 700.000 euro nochtans niet hoog, maar een nieuwe bestemming vinden, blijkt een probleem.


Begin 2013 heeft het stadsbestuur beslist om alle huizen en bouwgronden waarvan ze nog eigenaar was op de markt te gooien. Ook de stadsfeestzaal werd in de etalage gezet. De operatie moest de stadskas eenmalig zo'n 15 miljoen euro opleveren. "De huizen, een vijftigtal, zijn ondertussen bijna allemaal verkocht. Op vijf na", zegt schepen van Vastgoedbeleid Greet Geypen (Open Vld).

Voor de oude stadsfeestzaal is het anders gelopen. "Er was wel interesse van projectontwikkelaars en investeerders, maar wij hebben ze nog niet verkocht gekregen. De herbestemming van een monument is niet evident", stelt Geypen. Omdat er zich nog steeds geen koper heeft gemeld, beraadt het stadsbestuur zich over nieuwe initiatieven. "Die zullen deel uitmaken van de gesprekken voor de opmaak van de begroting voor 2015. Mogelijk renoveren wij een deel van het gebouw zelf en geven wij het daarna tijdelijk een invulling", vertelt Geypen.

Lees ook het artikel in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio