© BELGA

© AFP

1/2

Thomas De Gendt verkast naar Lotto

Thomas De Gendt (28) gaat zijn carrière vanaf volgend jaar nieuw leven inblazen bij Lotto. De Belgische renner komt over van Omega Pharma-Quickstep en tekende een contract voor twee jaar. Dat maakte Lotto-Belisol daarnet bekend op zijn website.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

Na neoprof Tiesj Benoot is de 27-jarige De Gendt de tweede versterking voor de Lotto-ploeg. ‘Natuurlijk ben ik blij met deze transfer. Lotto genoot namelijk mijn voorkeur’, vertelde De Gendt. ‘Tijdens onze gesprekken merkte ik dat ze heel wat vertrouwen in me hebben. Ik wil aanvallend koersen en mikken op goede resultaten. Ik kijk ernaar uit om alles te geven voor de ploeg. Hier krijgen renners kansen en dan is het aan de coureurs om die kansen te grijpen.’

Teleurstellend seizoen

Thomas De Gendt beleefde het hoogtepunt van zijn carrière in 2012 met een indrukwekkende solozege op de Stelvio in de Ronde van Italië en een derde plaats in de eindstand. Nadien deemsterde hij echter weg en toen Vacansoleil-DCM het eind vorig jaar voor bekeken hield, moest hij op zoek naar een nieuwe werkgever. De Gendt vond onderdak bij het Omega Pharma-Quick Step van Patrick Lefevere, maar moest financieel wel fors inleveren. Verder dan enkele plaatsen in de top tien van de Giro kwam hij dit jaar echter niet.

Thomas De Gendt voor 2 seizoenen naar Lotto

Positief nieuws is er dan weer voor wielrenner Thomas De Gendt. Hij rijdt de volgende twee seizoen voor Lotto-Soudal. De Gendt, in 2012 nog op het eindpodium van de Giro, reed dit seizoen voor die andere Belgische formatie Omega Pharma Quick Step, maar zijn contract werd niet verlengd. Bij Lotto-Soudal hoopt de 27-jarige renner aan te knopen met de successen van weleer. De Beverenaar zelf is alvast opgetogen over zijn overstap. Hij wil door een attractieve manier van koersen mooie prestaties bij elkaar fietsen.

Meer sportnieuws