Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

18-jarige Trickii Gii heeft eerste single uit

Amper achttien is hij, maar hij heeft wel al zijn eerste single uitgebracht: Giovanni Willems alias Trickii Gii uit Mechelen. Het nummer, waarvan Said Aghassaiy de producer is, schreef hij zelf.

Erik Van Eycken

"Ik probeer mijn teksten te schrijven over de realiteit van deze wereld en dat iedereen zichzelf moet zijn en blijven", zegt Giovanni, die zorgkunde studeert aan het Paramedisch Instituut in Mechelen. "Ik probeer met mijn muziek de jeugd te bereiken. Intussen heb ik al enkele optredens achter de rug en ben hoogst waarschijnlijk binnenkort ook te zien in het programma Sing That Song op één."

Giovanni koos voor het Nederlands als zangtaal. "Dat is natuurlijk de taal waarin ik me het beste kan uitdrukken. Maar in de toekomst wil ik ook Engelstalige nummers brengen, maar dat zal nog even duren." Zijn eerste single 'Je bent me kwijt' heeft een bijhorende videoclip scoort op YouTube. "Op amper een week tijd heb ik al tweeduizend hits. Toch iets om fier op te zijn. Intussen ben ik aan een tweede single bezig."

Zijn inspiratie haalt hij uit momenten van zijn leven, de kansen en tegenslagen, de ups-and-downs. "Zoals iedereen droom ik wel van een grote carrière, maar ik wil zeker ook nog van het leven genieten en tegelijkertijd vechten voor mijn levensdoel, want dat is en blijft muziek." Giovanni heeft voor zijn optredens alvast enkele ervaren zangeressen van de dansstudio Just Dance kunnen strikken. Naast Pita werkte hij voor zijn eerste nummer ook samen met Debby Gommeren en Stephanie Colders.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio