© GvA

Thomas More prikkelt interesse in wetenschap in basisscholen

Kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar kunnen voortaan op twaalf verschillende locaties aan de slag met wetenschap en techniek tijdens de WiWeTeR-Academies, een project van de Thomas More-hogeschool. In de regio werd er gisteren naar hartenlust geëxperimenteerd in basisscholen in Mechelen, OLV-Waver en Berlaar. Bij Vrije Basisschool Putte gingen de deelnemers aan de slag met een zelfgemaakt luchtkanon.

Kristof Van Rompaey

Het WiWeTeR-project, lees: 'wie weet er?', bundelt wiskunde, wetenschap, techniek en ondernemen in een interessante verpakking op maat van kinderen tussen tien en twaalf jaar. Met het project wil Thomas More de doelgroep op een uitdagende manier met de thema's in contact brengen.Terwijl de kinderen in het Scheppersinstituut in Mechelen aan de slag gingen met windmolens, werden er bij VBS Berlaar bruggen gebouwd uit snoepgoed en stokjes. In Putte onderzochten de kinderen hoe ze van een stofzuiger een kanon konden maken. Opgedeeld in verschillende groepjes, namen ze het tegen elkaar op.

"We proberen met allerlei hulpstukken de stofzuiger omgekeerd te laten werken, zodat we een bolletje plasticine kunnen wegschieten", legt Birger Vercammen uit. "Er komt wel wat denkwerk aan te pas, want het is de bedoeling dat we straks het kanon maken dat het verste kan schieten."Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio