© Walter Saenen

Plannen Moorkensplein onzeker

Het is stil rond de werken aan het Moorkensplein. Aan het nieuwe politiegebouw en districtshuis wordt gewerkt, maar de groene zone en school zullen nog enkele jaren op zich laten wachten. Het district wil in deze legislatuur wel al groene ingrepen realiseren.

Op de districtsraad van Borgerhout was te horen dat enkele plannen met betrekking tot de heraanleg van het Moorkensplein verder vooruitgeschoven worden en mogelijk onzeker zijn. De plannen van het Nederlandse architectenbureau Buro Lubbers, in samenspraak met de bewoners, zijn van tafel geveegd.

“Aan de bouw van de school kan pas worden begonnen als het nieuwe politiekantoor en het vernieuwde districtshuis open zijn”, zegt districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). “De opening van de school is dus wellicht pas ten vroegste voor het einde van de legislatuur in 2018. Bovendien heeft de stad geen geld voorzien in de begroting.”

“De stad gaat zelf geen school bouwen”, reageert schepen Rob Van de Velde (N-VA). “Wij zijn op zoek naar een inrichtende macht die dat wil doen.”

Intussen zijn de stad en het district wel overeengekomen om het plein deze legislatuur te vergroten tot aan de Mellaertsstraat.

(ej)

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Stad.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio