© Belga

Westerlo beleeft pijnlijke afgang in beker

Westerlo staat terug met de voetjes op de grond. Vier dagen na de klinkende zege tegen streekgenoot Lierse kregen de jongens van Dennis van Wijk zelf een pak voor de broek. Derdeklasser Olsa Brakel trapte er maar liefst zes in het mandje van de Kemphanen in de Beker van België.

Kersten Steurbaut

Een defensieve blunder van Schuermans opende na dertig seconden al de poorting richting de hel. Delie trapte zich in de geschiedenisboeken van zijn club. De vreugde was nog niet gaan liggen toen de 2-0 al tegen de touwen hing. De dinsdag 18 geworden Brian Gielen, die zijn debuut tussen de palen maakte, stond te trillen op zijn benen en schatte een vrije trap helemaal verkeerd in: Gertjan Martens krulde het leer in de hoek van de doelman. Van Wijk nam de jonge debutant in bescherming.

Toch zag het er nog even naar uit dat Westerlo voor de vierde keer dit seizoen een achterstand ongedaan zou maken. Een eerste poging van Koffi werd nog gekeerd door De Cabooter, maar op de fantastische vrije trap van de Ivoriaan was de doelman van de thuisploeg kansloos.

Koffi claimde nog een strafschop na een ingreep van De Cabooter, maar kreeg een gele kaart onder de neus geduwd. Een domme fout van Apau kort voor rust maakte de klus nog moeilijker. De Nederlandse rechtsachter kon een botsende bal gewoon over de zijlijn laten rollen, maar gaf zijn tegenstander een onnodige duw. De thuisploeg profiteerde meteen: Martens schilderde een vrije trap op het hoofd van Leroy: 3-1.

Delie gooide na zeven minuten met zijn tweede van de avond het doek definitief over de wedstrijd. Een vijfde en een zesde treffer van de derdeklasser en een gemiste strafschop van Macdonald maakten de vernedering compleet.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws