Erik Van Looy voor het eerst dronken

Print

Erik Van Looy is dit jaar diep moeten gaan om zijn volledige verlanglijst voor De slimste mens ter wereld rond te krijgen. Diep in het glas zelfs, in het geval van Gert Verhulst.

33 hoofdzakelijk bekende gezichten verwelkomt Erik Van Looy (52) vanaf dinsdag 14 oktober in het elfde seizoen van De slimste mens ter wereld. En alle 33 werden ze op Van Looys bovenlijf ‘getatoeëerd’, dankzij een handige graficus bij Woestijnvis. Die tekende alle deelnemers en plakte hen met de computer op een foto van Van Looy.

Een van die tattoos: Gert Verhulst. De baas van Studio 100 weigerde heel lang om mee te doen. Erik Van Looy wil nu eindelijk kwijt hoe diep hij is moeten gaan om Verhulst te overtuigen: “Ik probeer hem al tien jaar in De slimste mens te krijgen. ‘Ik heb dat programma niet nodig om uit mijn comfortzone te stappen’, zei hij. ‘Maar ik wil er wél over praten als jij je comfortzone voor mij verlaat.’ Hij wou dat ik met hem op café ging en met hem dronken werd.”

Na twee glazen champagne en twee gin-tonics vroeg Van Looy Verhulst voor zijn programma. ‘Nee’, zei Verhulst, ‘je bent nog niet zat genoeg’. “Dan heb ik nog een Bacardicola gedronken, waarna ik vreemd genoeg nuchterder werd. Gelukkig zei hij toen wél ja.”

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen.

.

Nu in het nieuws