Pop-upwinkels moeten leegstand bestrijden

Foto: Mia Uydens

Pop-upwinkels moeten leegstand bestrijden

Print
Turnhout - De stad Turnhout gaat op zoek naar startende ondernemers die in de eindejaarsperiode een winkelpand willen uittesten in het centrum. Daarmee pakt Turnhout de leegstand aan, maar speelt de stad ook in op een trend. Mensen willen graag geregeld iets nieuws.

Turnhout krijgt net zoals Mechelen de steun van het Agentschap Ondernemen om de leegstand aan te pakken met ‘winkel- incubatoren’. Dat zijn, nagenoeg letterlijk vertaald, broedplaatsen voor winkels. 

“We maken een afspraak met eigenaars van leegstaande winkelpanden, die deze tijdelijk ter beschikking stellen”, zegt centrummanager Dien Haemhouts. “De eindejaarsperiode lijkt ons heel geschikt om starters de kans te geven gedurende drie maanden een winkelconcept uit te proberen. Dit is een opportuniteit, want de startende ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over de handelshuurwetgeving.” 

De starters krijgen drie maanden de tijd om de kosten en de verwachtingen in te schatten. ”We hopen op een tiental pop-upwinkels, waarmee we de leegstand te lijf willen gaan”, zegt Haemhouts. 

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio