Westerndorp El Paso mag blijven

De symbolische doodskisten kunnen worden opgeborgen: het Hof van Beroep oordeelde dat er niets moet worden gesloopt op het terrein van de Wuustwezelse cowboys en indianen. Foto: GvA

Westerndorp El Paso mag blijven

Print
Wuustwezel -

Na negen jaar komt er definitief een einde aan de onzekerheid bij de cowboys en indianen van Wuustwezel. Het hof van beroep in Antwerpen besliste, net zoals een rechter in eerste aanleg, dat westerndorp El Paso mag blijven zoals het is.

Bij de cowboys op de Kalmthoutsesteenweg brak begin 2007 paniek uit, toen bleek dat hun saloon en de aanpalende gebouwen na bijna veertig jaar tegen de vlakte moesten. Bij verbouwingen in 1995 bleek dat voor het grootste deel geen bouwvergunning werd verleend. Volgens de stedenbouwkundig inspecteur van de Vlaamse overheid waren er jarenlang flagrante inbreuken gepleegd. De inspecteur wilde de niet vergunde constructies gesloopt zien.

Dagvaarding

In 2006 besliste het parket de zaak te seponeren, omdat de redelijke termijn van de vervolging overschreden was. Daarop bracht de dienst Stedenbouw een rechtstreekse dagvaarding uit tegen de toenmalige zaakvoerder, Johannes Van Gurp en El Paso. In 2009 kwam het tot een strafzaak, maar de rechtbank verklaarde de strafvordering onontvankelijk.

De stedenbouwkundige ingenieur tekende beroep aan, maar haalde dinsdag opnieuw bakzeil. ‘Het hof heeft beslist dat het niet gepast was om op de vordering in te gaan, omdat het Openbaar Ministerie het bouwmisdrijf niet vervolgde’, verduidelijkt Carl Slabbaert, de advocaat van El Paso. ‘We zijn zeer tevreden dat het hof onze redenering volgde.’

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio