252 CC officieel geopend

Vanavond is het nieuwe Ekerse cultuurcentrum, 252 CC, officieel geopend in aanwezigheid van schepen van cultuur Philip Heylen.

Het Cultureel centrum Ekeren verruilt het gehuurde pand in de Kloosterstraat voor een volwaardig onderkomen in Hof De Bist. Het krijgt ook in één keer een nieuwe naam, 252CC. De naam komt ondermeer van het huisnummer van het pand. “ Maar het verwijst ook op een speelse manier naar een volle cilinderinhoud, ons cultureel centrum wordt een goeddraaiend motortje met 252 cc.” Licht Koen Palinckx, voorzitter van de raad van bestuur en districtsvoorzitter toe. “ En toeval wil dat er ook ongeveer 252 m² beschikbare ruimte voor cultuur bijkomt.”

In zijn toespraak drukte de districtsvoorzitter nog zijn hoop uit dat dit nieuwe cultureel centrum een bruisende cultuurtempel mag worden met de uitstraling van een kasteel, maar de laagdrempeligheid van een dorpscafé. “Maar het stopt niet bij dit nieuwe cultureel centrum, Ekeren heeft nog meer ambitie heeft op cultuurvlak.” Aldus Koen Palinckx.

Schepen van cultuur Philip Heylen beloofde op zijn beurt te blijven inzetten op lokaal cultuurbeleid, ook in deze tijden van besparingen. “ Ik vind het jammer dat er op cultuur bespaard moet worden, maar ik ben zeker dat we met alle mensen samen; kunstenaars, directies,… ook dit euvel kunnen overwinnen.”

Het openingsfeest duurt nog tot zondag met verschillende optredens en voorstellingen. Zo komen ondermeer Pascale Platel en Jef Neve optreden en vrijdagavond is er een concert van Clement Peerens Explosition en Halve Neuro. Het Ekers Theatergezelschap (ETG) maakte speciaal voor deze opening, samen met De Kleine Expeditie, de voorstelling de Ui van Guyot.

www.252cc.be

Nu in het nieuws