© Margo Tilborghs

Amandina biedt plaats aan 117 bewoners

Klooster wordt woonzorgcentrum

Het voormalige klooster van de zusters Franciscanessen langs de Bredabaan in Gooreind-Wuustwezel heeft een nieuwe bestemming gekregen: Amandina. Het woonzorgcentrum biedt zorg en een thuis voor een kort of vast verblijf.

MaTi

De nieuwe woon- en zorgcampus met een bebouwde oppervlakte van 12.000 vierkante meter situeert zich op het voormalig kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Gooreind. Nadat zij in 2008 hadden besloten om hun klooster te verlaten, gingen ze via de vzw Kempens Landschap op zoek naar kandidaten om hun domein een nieuwe bestemming te geven.

Het woonzorgcentrum beschikt over 97 woonzorgkamers, waarvan drie voor kortverblijf. 25 kamers bevinden zich in een beveiligde afdeling voor dementen. Op de derde verdieping bevinden zich 20 assistentiewoningen of serviceflats. De verblijven hebben een moderne inrichting en zijn uitgerust met de nieuwste hulpmiddelen. Bewoners krijgen de mogelijkheid om de kamer huiselijk in te richten. “Dankzij onze expertise op vlak van bewonerszorg, bieden wij zorg op maat. Amandina kent een warme zorgcultuur waar respect, waardering, geborgenheid en luisterbereidheid vanzelfsprekend zijn”, zegt directeur Ivo Leyssens. “Belevingsgericht wonen staat centraal. Het behouden van de vroegere levenspatronen, hobby’s en vrijetijdsbeleving zijn belangrijk voor de bewoners.”

Lees het volledige artikel in uw krant van donderdag - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio