© Erik Van Eycken

Na drie maanden eindelijk weer ‘Dame Blanche’ in Ter Bleuk

Tot enkele maanden geleden gingen de rusthuisbewoners van Ter Bleuk in Rijmenam nog maandelijks op pad om te winkelen in Keerbergen en aansluitend in het centrum een ijsje te eten. Die activiteit werd door de directie geschrapt aangezien een aantal bewoners de verplaatsing niet meer zag zitten.

Maar dat was zonder Jan Gosselin (67) gerekend. Hij wilde zijn ‘Dame Blanche’ terug. “Het is intussen drie maanden geleden dat ik er nog een heb gegeten”, zegt hij. Via de socialistische mutualiteiten mogen de inwoners van Ter Bleuk elk jaar een hartenwens in een urne stoppen. De wens van Jan kwam tot werkelijkheid.

“Ik wil enkele bollen vanille ijs, chocoladesaus, een koekje en vooral veel slagroom”, liet hij weten nog voor de ijsjeskar er was. Die kar kreeg onderweg trouwens autopech, zodat Jan een uur langer op zijn ijsje moest wachten. Maar hij bleef rustig. Na lang wachten was het finale moment eindelijk daar.

“Het was heerlijk”, bekende hij. In het verleden verzorgde het rusthuis onder meer een huifkarrentocht en werd in het rusthuis een hondenshow georganiseerd. Bovendien kregen alle 26 inwoners van Ter Bleuk woensdag een ijsje voorgeschoteld. De ‘Dame Blanche’ bleek het populairste recept.

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen

Nu in het nieuws