© Belga

Heist is makkelijke prooi voor Standard

Standard nam makkelijk de bekerklip in Heist. Zonder diep te moeten gaan konden de Luikenaars een probleemloze zege laten optekenen. Het duurde ruim een half uur voor Tony Watt voor het eerst de weg naar de netten kon vinden. Toen Trebel er op slag van rust 0-2 van maakte, was de match gespeeld. Standard speelt in de volgende ronde tegen Lokeren.

Geert Fierens

Heist begon aan de bekeropdracht zonder zijn kapitein Roel Grant, die haakte af na de opwarming met een blessure aan de hamstrings.Pech voor de centrale verdediger die het mogelijk maakte dat zijn team voor het BAS de strijd tegen Beerschot-Wilrijk defintief had gewonnen. Standard miste onder meer de sterkhouders Van Damme en Carcela en bracht zeker niet zijn sterkste elf aan de aftrap.

Onder meer De Sart, Mpoku en Ciman kregen een zitje op de bank. Doelman Kawashima kreeg zelfs een dag rust.Voor de eerste dreiging zorgde de bezoekende aanvoerder De Camargo, hij trapte hoog over. Heist hield aanvankelijk goed stand, de partij werd aan een laag tempo ingezet. Wat later legde Watt de bal klaar voor De Camargo, zijn bal week af in corner. Halfweg de eerste helft had Standard zeker geen onoverwinnelijke indruk nagelaten. De bezoekers waren het meest aan de bal, Heist gaf weinig kansen weg. De eerste echte opwinding kwam er kort voor het half uur. Trebel plaatste een vrijschop op de buitenkant van de kruising.

Tony Watt zorgde dan toch voor een treffer, eerst kon Vandenbossche de bal nog afweren maar bij een tweede poging moest de Heistse keeper zich toch gewonnen geven. Een dik half uur gespeeld, het was zowaar schrikken bij de 0-1 van Watt want veel viel er niet te beleven. Heist stak dan toch eens de neus aan het venster, een strakke voorzet van Vandermarliere werd door Thuram vrij makkelijk gestopt. De Luikenaars trokken met een terechte voorsprong de rust in.

Heist beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen, al had Ruiz wel nog een zwakke kopbal in huis pal voor het rustsignaal op aangeven van Vanderputte. Op slag van rust krulde Trebel de 0-2 in de bovenhoek, uit een minimum aan kansen puurde de eersteklasser een maximum aan resultaat. Heist gooide na de rust aanvaller Nkuman Michel mee in de strijd. In de tweede helft trokken beide ploegen zich moeizaam op gang. Met de inbreng van Nkuman Michel probeerde Heist iets meer op helft van Standard te spelen, maar kansen bleven uit.

Een afleggertje van Michel zette Vanderputte aan het kanon, maar dat was absoluut niet goed afgesteld. Deze helft leek een maat voor niets te gaan worden. Wie kon dit Standard nog bedreigen, het kon alleen zichzelf nog in de problemen spelen. Maar het had er geen schijn van. Dan maar op stilstaande fases proberen, dachten ze bij Heist. Een afgeweken vrijschop van Webers verdween naast de paal. We bleven ons opwarmen aan vrije trappen, nu mocht Watt de bal mooi krullen en het leer ging maar net over het kader. De match verwaterde, er vielen nog louter wat speldenprikken te noteren. Een voorzet van Ono werd door Watt naast gekopt. De ex-Lierse speler vroeg om zijn vervanging en verdween een minuut later in de catacomben.

Het talrijk opgekomen publiek kon alleen maar vaststellen dat de tweede helft een mager beestje was. Voor Standard hoefde het niet meer, Heist was niet bij machte de Luikenaars het vuur aan de schenen te leggen. In de slotfase legde Ono de eindstand vast in deze bijzonder faire cupmatch zonder kaarten.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws