© Belga

Gekwetst Lierse recht de rug tegen STVV

Vier dagen na de 6-1-pandoering bij Westerlo herstelde Lierse zich met een overtuigende 4-0-bekerzege tegen Sint-Truiden, dat pas na de rust plooide. Trainer Slavisa Stojanovic stuurde een B-elftal de wei in en zag Keita opnieuw twee keer scoren.

Kurt Guldentops

De nu al flink getergde Liersesupporter had duidelijk weinig zin in een potje bekervoetbal, want nauwelijks duizend fans vonden gisteren de weg naar het Lisp. Zij zagen dat Slavisa Stojanovic flink in de pot had geroerd. Met Hafez en Traoré hield hij amper twee jongens in de basis van de ploeg die zaterdag in Westerlo aan de aftrap verscheen en er een pijnlijke 6-1 door de strot geduwd kreeg.

En dus stond de bekeropdracht tegen Sint-Truiden gisteren sowieso een beetje in het teken van de revanche en wederopstanding voor de Pallieters. Ook al viel daar tussen de lijnen aanvankelijk alweer bitter weinig van te merken. Pas op het halfuur voelde Sint-Truiden een eerste dreiging, toen Traoré vanop afstand voor iets zorgde dat naar gevaar rook. Verder moest doelman Dutoit nog een keer lijf en leden riskeren om de aanstormende Zizo van een treffer te houden, maar dat was het zo’n beetje. Zo waren de betere kansen in een bijzonder flauwe eerste 45 minuten uiteindelijk nog voor de Truienaars. Maar Dequévy zag zijn schot afwijken tegen een Liers been en Kotysch kopte tot twee keer toe over.

Meer schwung

Het vierde kwartier stak Lierse dan plots toch wat meer schwung in zijn werk. Op aangeven van Keita liet Masika aanvankelijk nog de openingstreffer liggen, maar even later was de ex-speler van RC Genk dan toch succesvol. Vrijgespeeld in de zestienmeter schoot hij hard in de korte hoek. Twintig minuten van het einde mochten de boeken helemaal dicht voor Sint-Truiden, toen Keita door Zizo door de buitenspelval werd geloodst en met een stiftertje de kwalificatie veiligstelde. Wanderson liet nadien eerst nog na om de score verder op te drijven, maar Keita zorgde in de slotfase dan toch voor een derde treffer en Wils legde vanop de stip de eindcijfers vast.

Veel verschil maakte het uiteindelijk niet meer voor Lierse en Slavisa Stojanovic. Na het gelijkspel tegen Anderlecht heeft de nieuwbakken coach van de Pallieters met de bekerzege tegen Sint-Truiden een weliswaar klein tweede succesje beet. Wachten blijft het echter nog steeds op een eerste competitiezege onder zijn vleugels en laat het nu net dat zijn waar de Pallieters dezer dagen erg grote nood aan hebben.