© GMax

Zulte Waregem amuseert zich kostelijk in Antwerpse speeltuin

Een in de competitie al fel geplaagd Antwerp heeft ook thuis in de beker niet kunnen stunten tegen het mogelijk nog meer gekwelde Zulte Waregem, haast rode lantaarn in eerste. De Great Old hield open deur, en dus stapten twee keer Plet en Sylla maar wat graag nog voor de koffie even binnen: 0-3. Messoudi alsof het kinderspel betrof, zorgde nog voor schaamrood op de Antwerpse wangen: 0-4.

STDR

Het hoefde niet gezegd dat het bekerduel op de Bosuil best weleens een interessant treffen kon worden. Antwerp blijft op de sukkel in de competitie, al zeker in eigen huis, en wilde als ‘niet-bekerploeg’ en zeker voor eigen volk o zo graag eens écht hoge ogen gooien, al zeker tegen een eersteklasser. Winnen en doorgaan naar de volgende ronde, alles wat rood en wit blaast, droomde er vooraf van. Maar ook de West-Vlamingen, voorlaatste in de Jupiler Pro League en wat graag straks toch weer Europa in, wisten drommels goed dat dit de kortst mogelijke route naar een nieuw Europees ticket is.

Antwerpcoach Richard Stricker kon weer beschikken over Johanna Omolo, die Khiter, nochtans bij de beteren tegen Eupen, naar de bank verdrong. Ook de zaterdag nog met rood van het veld gestuurde Di Lallo moest niet geweerd en stond gewoon aan de aftrap. Verder geen wijzigingen in de elf van de Nederlander, die zondag nochtans een stevig robbertje met en op het veld van STVV zal mogen uitvechten om niet helemaal uit koers te worden geslagen.

Zulte Waregemcoach Franky Dury besefte dat Antwerp (snel) voor de bijl moest als hij het seizoen van hem en zijn grote liefde nog wilde redden. Jörgensen, die sukkelt met de hamstrings, werd gespaard voor de match van zaterdag tegen Anderlecht. Plet kwam in de plek van Trajkovski. En Plet, die ging, met dank aan de Antwerp’afweer’, meteen als een bezetene tekeer. Na enkele minuten nog een gekraakt schot op Boeckx, maar even later zat de 0-1 er al wel makkelijk in.

Sylla, die evenzeer als een mes door boter ging, dikte al vijf minuten later aan: 0-2. Ironisch genoeg zat Antwerp niet echt slecht in de match, hoewel Bossut pas even voor het halfuur voor het eerst plat moest. Een gretige en ook wel wat geprikkelde Di Lallo knalde overtuigend naast.

Maar de Great Old legde Zulte Waregem vooral qua ruimte en duels weinig tot niets in de weg. Owusu was wel dicht bij de aansluiting, maar de Ghanees schoot na de draai nipt naast. Alweer Plet, met kaarten flirtend overigens, legde de Bosuil op hoekschop nog voor de koffie het zwijgen op. Na de rust werd het enkel wachten tot Vertenten Antwerp uit zijn lijden zou verlossen, of het moest het schot van Dom geweest zijn dat ons wakker hield. Messoudi stiftte nog de 0-4 fijntjes over Boeckx.

25 jaar na ‘Het Mirakel van Vitosha’ kwam er deze keer geen late verrassing, integendeel. Maar een geluk bij een ongeluk: Antwerp moet nu alleen focussen op datgene wat écht al zo lang telt: eens een prijs pakken in de competitie. Zondag wacht STVV, en daar moéten Stricker en co. gewoon gaan winnen. Ja, moéten.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws