Netekanaal zoekt bewoners

Wie in een boot op het Netekanaal in Lier wil wonen, kan vanaf volgende maand een bod doen op een ligplaats. De nieuwe woonbotenhaven zal vanaf 1 september 2015 gebruikt kunnen worden.

Chris Van Rompaey

Nv Waterwegen en Zeekanaal is in februari begonnen met de bouw van een woonbotenhaven op het Netekanaal. Het gaat om een strook van zo'n vijfhonderd meter tussen de Posthoornstraat en de Spekkestraat. Er is plaats voor vijf woonboten van 36 tot 52 meter lang en voor vijf woonboten van 28 tot 36 meter lang. De breedte bedraagt telkens 5 tot 6,60 meter.

Wie naar een ligplaats voor een grote woonboot ligt te loeren, kan van 14 oktober tot 14 november een bod uitbrengen. "Voor de toewijzing van deze vijf ligplaatsen sluiten we concessieovereenkomsten voor negen jaar af. De minimale bieding voor deze ligplaatsen bedraagt zesduizend euro. Het geboden bedrag moet je eenmalig betalen. Daarbovenop komt het concessierecht van 6,90 euro per vierkante meter per jaar", zegt Bavo Anciaux.

"Voor het gebruik van de aanmeerinfrastructuur alsook voor de aanleg en het gebruik van de nutsinfrastructuur vragen we een jaarlijks bedrag van 800 tot 1000 euro, exclusief btw. De biedingsperiode voor de kleine ligplaatsen volgt kort daarna.",

Info: 03.860.63.91,

Foto CVR: Bavo Anciaux staat aan de inham die nog verder moet uitgegraven worden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio