1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw vier Heemskinderen in Ballonnekensstoet

Voor het eerst sinds 2008 wordt voor de Ballonnekensstoet van zaterdag 27 september het Ros Beiaard nog eens van stal gehaald. Dit jaar zijn er namelijk eindelijk weer eens vier Heemskinderen: vier in Duffel geboren broers.

Chris Van Rompaey

De Ballonnekensstoet is een optocht waarin kinderen met verlichte lampionnetjes, bieten en pompoenen door de Duffelse straten trekken, samen met praalwagens, dansende reuzen en fanfares. Ook het Ros Beiaard maakt deel uit van de Duffelse Ballonnekensstoet, maar dat kregen de toeschouwers de voorbije vijf jaar niet te zien. Op het Ros beiaard zitten namelijk de vier Heemskinderen en de traditie wil dat dit vier jongens uit hetzelfde gezin moeten zijn die geboren zijn in Duffel en er ook wonen. Die werden sinds 2008 niet meer gevonden. Dankzij Mario Schoovaerts (37) en zijn vier zonen Tygo (2), Nyjo (7), Lyno (9) en Zyan (10) komt daar dit jaar eindelijk verandering in.

De Ballonnekensstoet start om 19.30u aan Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. Dit is het parcours: Kwakkelenberg, Provinciestraat, Kapelstraat, Bruul, O.-L.-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Kasteelstraat, Merodestraat, Leopoldstraat, Molenstraat en G. Van der Lindenlaan. Omstreeks 21u arriveert de eerste wagen in de Gustaaf Van der Lindenlaan. Doorlopend kunt u op het plein terecht bij een van de drank- en eetstandjes en tussen 21 en 22u zorgt de gemeente voor vurige animatie. Een vuurwerk sluit om 22u het evenement af.

Foto CVR: Tygo, Nyjo, Lyno en Zyan SchoovaertsMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio