© BELGA

-

Frauke Dirickx: ‘Minstens één belangrijk punt laten liggen’

Spelverdeelster Frauke Dirickx, komend seizoen ploeggenote van Lise Van Hecke bij Piacenza, mocht net als de andere Yellow Tigers terugblikken op een voortreffelijke partij tegen Japan. Ze sloeg enkele aces en scoorde vijf punten, maar kon evenmin verhinderen dat België zijn tweede WK-match verloor.

‘Als je 20-13 leidt in de vierde set, moet je die altijd winnen’, aldus Dirickx. ‘We laten hier minstens één belangrijk punt liggen. Gevolg is dat we van Azerbeidjan en Puerto Rico moeten winnen om ons verder te kwalificeren. De Japanners verdedigden wel veel en goed, zodat we op bepaalde momenten te weinig tot scoren kwamen. Zij scoren dan via block-outs, maar net als in Tokio vorige maand stapten we hier van het terrein met het gevoel dat er meer inzat. En dan waren de Japanners voor eigen publiek nog een stukje beter dan hier. Ik was blij geweest met één punt.’

‘We moeten ook niet gaan zoeken naar individuele fouten of een mindere dag. Volley is een ploegsport en als er eentje iets minder is, moeten de anderen dat maar opvangen’, besloot Dirickx.

Meer sportnieuws