© Photo News

-

Angie Bland: ‘Gespeeld met het hart zoals Freya’

Eén van de uitblinksters bij de Yellow Tigers woensdag op het WK tegen Japan was ongetwijfeld Angie Bland. Ze tekende voor 13 punten en werkte af aan 58 procent. Bovenal bleef ze er duidelijk in geloven, ook al stond met Japan een grote naam aan de overkant van het net.

‘Ik heb hier gespeeld met de gedachte aan Freya (Aelbrecht, die geblesseerd is) in mijn achterhoofd. Natuurlijk heb ik niet dezelfde stijl als zij, maar ik wilde spelen met dezelfde ingesteldheid. Met mijn hart zoals Freya. Goed of slecht spelen; je wint of verliest nu éénmaal als een collectief. De conditie van de dag kan dan bepalend zijn. Ikzelf voelde me echter uitstekend, ik had geen zenuwen en ik ben er voor blijven vechten’, aldus de Pajottenlandse, die momenteel in hartje Borgerhout woont.

‘Natuurlijk kan ik er ook niet naast kijken dat dit Japan vandaag wel te pakken was. We laten hier één, misschien zelfs twee punten liggen. Japan speelde hier maar aan 60-70% van het niveau in Tokio een dikke maand geleden. Al blijft hun verdediging indrukwekkend, zelfs al misten ze hun eerste libero. Wat er gebeurt bij 20-13 (in set 4)? Ik kan niet in de hoofden van mijn medespeelsters kijken’, aldus Bland.

‘Was het de angst om het af te maken? Feit is dat we in één rotatie heel moeilijk aan punten geraakten. Deze nederlaag en de manier waarop zullen zeker nog nazinderen, maar we moeten leren uit onze fouten. Dat wordt alvast moeilijk morgen tegen China, misschien wel de beste ploeg uit de reeks. Maar we moeten erin blijven geloven en de kansen grijpen als we ze krijgen. Heel lang kunnen we er gelukkig niet bij stilstaan, want binnen 24 uur volgt de komende match al. Hopelijk verzeilen we door onze 3-1 nederlaag van vandaag niet in het straatje van de mannen, die ook één set te kort kwamen om zich voor de tweede ronde te kwalificeren’, besloot Bland.

Meer sportnieuws