Luc Pittoors ruilt speelgoedwinkel voor Noorwegen

Luc Pittoors Foto: LVG

Luc Pittoors ruilt speelgoedwinkel voor Noorwegen

Print
Boechout -

Speelgoedwinkel Pittoors sluit in maart volgend jaar zijn deuren. “Dit is een familiezaak die al ver terug gaat in het verleden, maar hier stopt het”, zegt Luc. “We verhuizen naar Noorwegen.”

Veertig jaar lang heeft Boechoutenaar Luc Pittoors (65) zijn speelgoedwinkel uitgebaat in de Heuvelstraat. “In 1975 heb ik de zaak overgenomen van mijn vader, en hij had het overgenomen van een tante van zijn vader, Maria Pittoors. Haar man, Miel Celis, was de eerste Boechoutenaar die een auto had.”

Luc heeft de digitale revolutie bewust aan zich voorbij laten gaan. “Ik ben me blijven toeleggen op het klassieke speelgoed, zonder me te laten meeslepen met allerlei rages.”

Veel spijt om Boechout te verlaten lijkt Luc niet te hebben. “Soms moet je durven je leven een nieuwe wending te geven. Hier blijven om te blijven heeft geen zin.”

Afscheidsreceptie

Op 28 maart sluit Luc definitief zijn deuren. Er volgt nog een afscheidsreceptie en daarna trekt hij met zijn vrouw Miep naar Noorwegen. “We hebben een huis gekocht, zo’n driehonderd km boven Oslo. We zullen op een hoogvlakte wonen, waar het ’s winters tot min twintig vriest.”

“We gaan naar Noorwegen omwille van de natuur en de rust, maar ook omdat de mensen er meer gedisciplineerd zijn en omdat er minder criminaliteit is.”

De winkel werd maar liefst acht keer overvallen, waaronder één ramkraak. “Omwille van de sigaretten natuurlijk, niet om het speelgoed”, lacht hij.

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

.

Nu in het nieuws