© EPA

Ajax bekert voort door zes goals van één speler

In de Nederlandse beker heeft Ajax zich makkelijk geplaatst voor de derde ronde. De Amsterdammers wonnen met 0-9 van amateurclub JOS. De Pool Arkadiusz Milik was de grote man bij Ajax. Feyenoord verloor met 2-0 en is uitgeschakeld.

vtvn

Milik scoorde namelijk zes van de negen goals van de Nederlandse titelhouder. Twee voor rust en vier erna, waarvan drie in de laatste tien minuten. Verder scoorden ook Lucas Andersen, Ricardo Kishna en Queensy Menig voor Ajax.

Feyenoord stond voor een moeilijke verplaatsing naar Deventer, voor een confrontatie met de Go Ahead Eagles. Goals van Jules Reimerink na twee minuten en Jop van der Linden een kwartier voor affluiten bezegeld het lot van de Rotterdammers.

In het duel tussen de amateurs van De Dijk en tweedeklasser Fortuna Sittard vielen liefst elf doelpunten. Fortuna trok na verlengingen uiteindelijk met 4-7 aan het langste eind.

Eersteklasser PEC Zwolle moest zwoegen tegen FC Oss. Zwolle kwam 1-0 en 3-1 voor maar een doelpunt van Istvan Bakx (ex-Kortrijk) maakte het nog spannend. Zwolle hield uiteindelijk stand en bekert voort na een 3-2 zege.

Overige uitslagen:

HBS - Heracles 1-2DOSKO - De Graafschap 0-1AFC - Excelsior 0-2JVC Cuijk - GVVV 1-2Barendrecht - Groningen 1-4ASWH - WKE 2-3Den Bosch - Cambuur 0-4EVV - AZ 0-1PEC Zwolle - FC Oss 3-2Urk - UNA 2-1De Treffers - Telstar 2-1MVV - Helmond Sport 4-3Go Ahead Eagles - Feyenoord 2-0

Meer sportnieuws