‘Zonder mijn kraam zit ik zonder werk’

Wagen hamburgerverkoopster aangereden op avondmarkt

Print

Gerda Kosolosky werd flink door elkaar geschud in haar hamburgerkraam. Haar marktwagen liep zware schade op. Foto: bfs

Stekene -

De hamburgerkraam van Gerda Kosolosky (55) werd afgelopen vrijdag op een hoopje gereden tijdens de avondmarkt in Stekene. Ook de vrouw zelf werd flink door elkaar geschud. ‘Zonder mijn kraam ben ik werkloos, en kan ik geen markten doen’, jammert ze.

Gerda Kosolosky uit Stekene bakt al achttien jaar lang hamburgers op markten overal in Vlaanderen. Dat was ook het geval afgelopen vrijdag tijdens de avondmarkt in haar eigen gemeente.

Maar daar ging het om 23.30 uur helemaal fout. ‘Ik was mijn marktwagen aan het opkuisen toen de bestuurder van een vrachtwagen aan hoge snelheid op mijn kraam reed’, vertelt ze.

‘Luifels braken af en ik vloog tegen de grond. Het glas van mijn toonbank barstte en de kraamwagen werd nog een keer tegen mijn eigen auto geramd. Ik was kletsnat van al het water dat uit de spoelbak op mij was gevallen en ik stond vol blauwe plekken. Mensen kwam mij helpen, maar ik was alleen maar bekommerd om mijn kraam. Het is mijn juweeltje dat ik al die jaren perfect heb onderhouden. Door de aanrijding was het helemaal vernield.’

De hamburgerkraam werd getakeld en een expert zal nu de totale schade moeten vaststellen. Kosolosky zit met de handen in het haar. ‘Markten doen, dat is mijn broodwinning’, zegt ze. ‘Ik doe er elk jaar meer dan zeventig. Maar zonder kraam kan ik natuurlijk helemaal niets doen. Momenteel ben ik volop bezig met overal de marktleiders te verwittigen dat ik niet zal komen opdagen. Ik ben er niet alleen zelf het hart van in, maar ook mijn klanten rekenen op mij. Door de jaren heen heb ik een vast cliënteel opgebouwd dat graag langskomt voor een hamburger en een praatje. Hoe langer ik afwezig blijf, hoe meer ik het contact met hen zal verliezen,’ zegt de gedupeerde.

Het onderzoek naar de juiste omstandigheden van de aanrijding is nog bezig. Mogelijk had de aanrijdende chauffeur de vrije ruimte slecht ingeschat, en heeft hij daardoor de kraam van Kosolosky geramd. ‘Ik moet nog steeds bekomen van wat er is gebeurd’, vertelt de vrouw. ‘Ik moet eerlijk toegeven dat ik schrik heb gekregen heb. Zelfs met de auto rijden is nu een hele opdracht geworden.’

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio