Mechelen plaatst borden op 51° noorderbreedte

Net nu een reporter van 'Iedereen Beroemd' op één de 51ste breedtegraad te voet afstapt, plaatst de stad Mechelen op zeven plaatsen bordjes om die aan te geven.

Sven Van Haezendonck

De bordjes met een QR-code geven aan waar de enige breedtegraad die ons land kruist, loopt. Meteen kan u ter plekke ook meer aardrijkskundige informatie oproepen, zoals over de breedteligging.

"Door de 51° NB aan te geven op onze borden, wijzen we inwoners en bezoekers op het unieke aan de locatie van Mechelen", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

De oud-leraar Aardrijkskunde ziet ook mogelijkheden voor kleine schoolexcursies. "Leerkrachten aardrijkskunde kunnen via een bezoek aan een van onze borden de lessen starten over coördinaten en astrologische waarnemingen. De borden plaatsen Mechelen als het ware letterlijk op de aardrijkskundige kaart", stelt hij.

De lijn van 51° noorderbreedte flirt ook met de grens Mechelen-Zemst. "Als gemeente zijn wij voorstander van een goede samenwerking met onze buursteden en gemeenten. Dat is iets waar we intussen al wat ervaring in hebben door de werkzaamheden aan de Tervuursesteenweg die we samen aanpakten", vertelt eerste schepen Veerle Geerinckx (N-VA) van Zemst.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio