© Kris Van Exel

© Mediahuis

1/2

In bijlage Het Weekend begint op Vrijdag

Chris Lomme op planken als nazi-fotografe

Theatercoryfee Chris Lomme (75) kruipt in de huid van nazi-fotografe en -cineaste Leni Riefenstahl. Die maakte propagandafilms voor Hitler. "Ik vind het moeilijk om over haar te oordelen", zegt Lomme in Het Weekend begint op Vrijdag, de vrijdagbijlage bij Gazet van Antwerpen.

Lomme staat op de planken samen met Simone Milsdochter, actrice die je nog kan kennen uit 'Wolven'. Die geeft gestalte aan de Amerikaans-joodse denkster Susan Sontag. Twee vrouwen met een totaal uiteenlopende achtergrond, beiden omstreden, en beiden met een straffe stem. Ze komen samen komen in Leni en Susan, van het gezelschap Braakland. In realiteit ontmoetten de twee vrouwen elkaar nooit. "Het is te gemakkelijk om Riefenstahl met terugwerkende kracht te veroordelen", zegt Lomme. "Je moet haar in die oorlogstijd plaatsen."

De uitneembare bijlage Het Weekend Begint op Vrijdag, die vrijdag gratis bij Gazet van Antwerpen zit, staat boordevol interviews en tips met oog op een interessant weekend, of een avondje of namiddagje uit. Voor het gezin is er de nieuwe show van K3 in de Lotto Arena, in het Red Star Line Museum in Antwerpen start de nieuwe tentoonstelling over Belgen in de Verenigde Staten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Verder vind je er tips voor de beste boeken, cd's, dvd's en het advies van onze specialisten voor een avondje uit.

Het Weekend begint op Vrijdag, vrijdag 26 september gratis bij Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws