© EPA

AC/DC brengt begin december album uit zonder Malcolm Young

AC/DC brengt begin december een nieuw album uit waarbij co-oprichter en ritmegitarist Malcolm Young om gezondheidsredenen niet van de partij zal zijn, zo heeft de Australische hardrockband woensdag bekendgemaakt.

gjs

'Rock or Bust' is het eerste studio-album van AC/DC sinds 2008. Op ritmegitaar is Malcolm Young vervangen door zijn neef Stevie Young. Sologirarist Angus Young is zodoende op zijn 59ste het enige overgebleven stichtend lid van de groep.

In april had AC/DC aangekondigd dat de 61-jarige Malcolm Young een stapje opzij zou zetten. Maar zijn gezondheid is niet verbeterd zodat hij niet weer bij groep kan komen die volgens platenmaatschappij Columbia Records volgend jaar op wereldtournee gaat.

Het nieuwe album is in het Canadese Vancouver opgenomen en bevat elf tracks. Producer is Brendan O’Brien en mixer was Mike Fraser.

Het vorige album van AC/DC, 'Black Ice', was volgens de platenmaatschappij nummer één in 31 landen en verkocht wereldwijd op meer dan acht miljoen exemplaren.

Sinds de oprichting in 1973 heeft AC/DC al meer dan 200 miljoen platen verkocht, met als meest bekende toppers onder meer 'Let There Be Rock', 'Whole Lotta Rosie' en 'Highway to Hell'.