© Pukkelpop

Pukkelpop eerste virtuele festival ter wereld

Wie de voorbije zomer niet op Pukkelpop geraakt is of graag nog eens op de weide zou willen rondlopen, kan sinds vandaag terecht op Google Business View voor een virtuele tournee op het festivalterrein. Pukkelpop is het eerste festival ter wereld dat daarmee uitpakt.

Guy Stevens

Het Gentse bedrijf Poppr maakte twee verschillende versies van de virtuele Pukkelpop-tour. De eerste werd een dag voor het festival opgenomen. Je ziet dus niemand, maar kunt wel Google Street View-gewijs alle tenten en podia bekijken en vrij rondlopen op de festivalweide.

De tweede tour, de zogenaamde Premium Tour , werd wel opgenomen tijdens het festival en wijkt af van de Google Street View-ervaring. Op een speciale internetpagina kun je zweven over de festivalweide tijdens het festival, dus tussen de feestende mensen.

‘Zo kan je onder andere op de indrukwekkende Main Stage rondstappen, de gigantische licht- en geluidsinstallatie in de Boiler Room bekijken, backstage in de Dance Hall of in het reuzenrad kruipen’, klinkt het bij Pukkelpop.

Beide Pukkelpoptours zijn door iedereen, overal ter wereld op elk (mobiel) apparaat te bezoeken via de websites en social media van Pukkelpop, Poppr en in Google.

MEER OVER Pukkelpop