Turnhout? Omleiding!

Het verkeer in het centrum van Turnhout loopt helemaal vast. Omdat op diverse plaatsen tegelijk werken worden uitgevoerd, geraken weggebruikers niet meer op hun bestemming.

Guy Van Nieuwenhuysen

De Koningin Elisabethlei en de Kastelein zijn tot eind september afgesloten voor het verkeer dat de stad uit wil. De Koning Albertstraat, Begijnendreef, Oude Vaartstraat en Begijnenstraat zijn woensdag 24 en donderdag 25 september afgesloten voor asfalteringswerken. De spoorwegovergang op de Steenweg op Gierle is nog tot 18 september dicht. Daarna wordt de Hollandse Schuif in de Guldensporenlei afgesloten tot 19 oktober. De Steenweg op Gierle is dicht voor inslaand verkeer vanaf de Parklaan. En dan vergeten we wellicht nog ergens een werk.

Om het nog ingewikkelder te maken, blijkt de signalisatie niet altijd te kloppen. "Vanmorgen stonden enkele borden verkeerd. Onze dienst Mobiliteit heeft de ronde gedaan en aan de aannemer gevraagd om dat aan te passen", zegt schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen).

Op het bord dat de werken aan de Hollandse Schuif aankondigt, stonden gisteren nog verkeerde data. En vorige week heette de Graatakker plots Grootakker op een omleidingsbord. "Onvoorstelbaar hoeveel fouten signalisatiebedrijven maken", stelt ook Boogers vast. "Onze leveranciers geraken niet meer tot bij het restaurant", laat Wim Van Beek van restaurant De Weerelt weten. "Mijn vrouw kreeg een politie-escorte om via de noordkant van de Grote Markt tot hier te rijden."

"Turnhout kleurt oranjerood van de omleidingsborden", klaagt gemeenteraadslid Erwin Brentjens aan. "Ik heb pas nog geprobeerd een omleiding te volgen en belandde opnieuw bij de plaats waar ik was vertrokken."

GVN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio