© photonews

Wiggins gaat volgende zomer voor werelduurrecord

Jens Voigt heeft nog maar net een nieuw werelduurrecord gevestigd, of er dient zich al een nieuwe kandidaat aan. En hij is niet van de minste: de Brit Bradley Wiggins (Sky) heeft zijn zinnen gezet op een plaatsje in de geschiedenisboeken. In juni 2015 wil ‘Wiggo’ een recordpoging ondernemen. Dat vertelde hij woensdag in een interview met de Britse openbare omroep BBC.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

De winnaar van de Ronde van Frankrijk in 2012 haalde zijn inspiratie bij Jens Voigt, die vorige week in Zwitserland op 43-jarige leeftijd het negen jaar oude record van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,700) aan flarden reed tot 51,115 km. ‘Ik wil mij deftig voorbereiden’, vertelde Wiggins aan BBC. ‘Het is een uitdaging waarvoor ik in de winter uit bed wil komen.’

Wiggins kan voor zijn recordpoging beroep doen op heel wat piste-ervaring. Ook in de toekomst wil hij zich opnieuw meer op het baanwielrennen toeleggen. Woensdag start hij in Ponferrada in het WK tijdrijden. De Brit mikt er op goud en wordt er de belangrijkste uitdager van de Duitse drievoudige wereldkampioen Tony Martin.

Meer sportnieuws