© Belga

VDAB wil met eerste ‘sollicitantendag’ jonge werkzoekenden laagdrempelig lokken

Op achttien plaatsen in Vlaanderen krijgen jonge werkzoekenden donderdag allerlei tips rond solliciteren en leren ze de VDAB beter kennen. Thuisblijvers kunnen terecht bij de VDAB onlinecoaches.

skn

Vlaanderen telde in augustus 59.254 werkzoekenden tussen 18 en 25 jaar, bijna een kwart van alle werkzoekenden. Meer dan een derde van die jonge werkzoekenden is laaggeschoold.

‘Jeugdwerkloosheid staat hoog op de agenda voor VDAB’, zegt gedelegeerd bestuurder Fons Leroy. ‘De economische crisis en de realiteit van de arbeidsmarkt, waar de vraag van werkgevers vaak slecht overeenkomt met het profiel van de werkzoekenden, maken het vinden en houden van een job extra moeilijk. Met de sollicitantendag willen we alle jongeren kansen geven zodat ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt, met een goed cv bijvoorbeeld of tips hoe ze zich kunnen presenteren’, aldus nog Leroy, die donderdag tussen 11 en 12 uur jongeren zal aanmoedigen in het VAC in Gent.

De jonge werkzoekenden kunnen donderdag op 18 plaatsen niet alleen hun cv laten nalezen of bijvoorbeeld workshops volgen rond solliciteren, tips krijgen om hun online dossier aantrekkelijker te maken of solliciteren via sociale media, ze kunnen ook een bezoek brengen aan een opleidingscentrum.

Meer informatie over de locaties en het programma kan je vinden op http://www.vdab.be/jongeren/sollicitantendag.shtml