© SHUTTERSTOCK

Koolhydraatarm dieet tot allerbeste dieet uitgeroepen

Wie op een verantwoorde én gezonde manier wil afslanken, beroept zich het best op één of ander koolhydraatarm dieet. Dat heeft een studie van het Amerikaanse National Institute of Health uitgewezen.

vva

Koolhydraatarme diëten hebben hun populariteit al meermaals bewezen. Denk maar aan het wereldwijde succes van het Atkinsdieet of South Beach Dieet, maar nu bevestigt een studie van het Amerikaanse National Institute of Health dat dergelijke diëten wel degelijk hun beloftes waarmaken. Meer zelfs, ze genereren niet enkel een aanzienlijk gewichtsverlies, maar blijken ook een positief effect op de algemene hartconditie uit te oefenen.

Het instituut bestudeerde één jaar lang 150 testpersonen, waaronder zowel mannen als vrouwen, die in twee groepen werden opgesplitst. De ene groep beperkte de inname van koolhydraten, de andere groep limiteerde dan weer de inname van vetten. Bij het testpubliek dat weinig koolhydraten at, werd een gemiddeld gewichtsverlies van acht kilogram genoteerd en hogere goede cholesterolwaarden (HDL) geregistreerd, die een lager risico op hart- en vaatziekten met zich zouden meebrengen.

De beperkte inname van koolhydraten zou dus de ideale optie zijn om gewicht te verliezen en tegelijk cardiovasculaire risico's te voorkomen.

NIET TE MISSEN