Filipijnse islamistische groepering dreigt Duitse gijzelaars om te brengen

De Filipijnse politie voert een onderzoek naar een groep islamistische militanten die op Twitter dreigen een van de twee Duitse gijzelaars om te brengen als er geen losgeld van vijf miljoen dollar wordt betaald. Dat laat de politie woensdag zelf weten.

skn

Momenteel worden hun eisen nog onderzocht, zegt hoofdcommissaris Abraham Orbita van de politie van de zuidelijke provincie Sulu, waar de Duitse gijzelaars zouden worden vastgehouden door Abu Sayaff-rebellen.

Op Twitter circuleerden beelden van de 71-jarige Duitser Stephan Vicotr Okoveix en zijn 55-jarige landgenote Henrike Diesen, omringd door gewapende en gecamoufleerde mannen. De boodschap bij de foto’s was een oproep aan Duitsland om zijn steun aan de VS tegen Islamitische Staat (ISIS) te stoppen en een eis tot losgeld van 250 miljoen peso (5,6 miljoen dollar). De groep dreigt ermee een van de twee gijzelaars ‘af te slachten’ als er niet wordt ingegaan op de eisen binnen de vijftien dagen.

Rebellen van Abu Sayyaf zouden Okoveix en Diesen eind april hebben ontvoerd van op hun jacht in de westelijke provincie Palawan. Abu Sayyaf worden gelinkt aan een van de zwaarste terroristische aanvallen in de Filipijnen en ontvoeringen van buitenlanders. Ze hebben trouw gezworen aan ISIS.