KSJ Kontich stopt ermee door gebrek aan leiding

Het bestuur van KSA-KSJ Kontich heeft besloten om na 78 jaar jeugdbeweging de activiteiten stop te zetten. Een chronisch tekort aan leiders is de voornaamste reden.

philippe desmet

De beslissing om de ledenwerking van KSA-KSJ stop te zetten nam het bestuur al in het voorjaar. "In een dorpsgemeenschap waar verscheidene jeugdbewegingen actief zijn, is het niet gemakkelijk om voldoende jongeren te vinden die zich willen engageren," zegt Silke Jaminé. "De afgelopen jaren is er met man en macht gezocht naar een oplossing, maar geen enkele bleek realistisch."

Het komende werkjaar stoppen de wekelijkse activiteiten van KSJ Kontich. Een werkgroep onderzoekt nog wel wat de groep in de toekomst zou kunnen doen.

De leidingsploeg organiseert een spetterend slotfeest op 15 november om een einde te maken aan 78 jaar KSA-KSJ-geschiedenis in Kontich. Het slotfeest omvat drie delen. Vanaf 16 uur voorziet de leiding kinderanimatie in KSJ-stijl. Daarnaast is er een museum waar het archief van KSJ Kontich wordt tentoongesteld. Om 20 uur begint de slotactiviteit rondom het kampvuur. De bondsleiding zal daar nog een woordje uitleg verschaffen.

Philippe Desmet

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio