© Joren De Weerdt

Ontsnapte ezels weer thuis

Kobe, Kadee, Jole en Janneman, de vier ezels die vrijdagnacht uit een weide op de grens van Lier en Kessel uitbraken, zitten weer op hun vertrouwde stek.

Theo Derkinderen

De dieren werden vrijdagnacht door de politie naar een andere weide gebracht, maar de agenten konden de eigenaar niet vinden. Dinsdag meldde de man zich en ging hij zijn viervoeters terug ophalen.

Lierenaar Joost Bogaert kreeg dinsdagochtend telefoon van een familielid dat hem vroeg of het zijn ezels waren waarover in de media werd gesproken. “Toen ik het telefoontje had gekregen, ben ik natuurlijk onmiddellijk gaan kijken en kon ik alleen maar vaststellen dat er geen enkel spoor was van Kobe, Kadee, Jole en Janneman.”

“Ik heb dan naar de politie gebeld. In Lier konden ze mij niet voorthelpen, maar bij politiezone Berlaar-Nijlen kreeg ik te horen dat ik mijn ezels kon ophalen op een weide in Kessel. Blijkbaar wist op dat ogenblik al de helft van Vlaanderen dat de politie op zoek was naar mij, want het opsporingsbericht stond op de nieuwssites en werd zelfs op de radio uitgezonden.”

”Ze blaken van gezondheid en hebben het blijkbaar goed naar hun zin gehad op hun tijdelijke weide. Ik hoop alleszins dat ze nu het hazenpad niet meer nemen”, zegt Joost nog.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio