Dan toch brede Amerikaanse release voor ‘The Loft’

‘The loft’, de Amerikaanse verfilming van Erik Van Looy’s Loft, verschijnt op 23 januari volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen. De Amerikaanse filmdistributeur Open Road Films zal ‘The loft’ uitbrengen op meer dan 2.000 schermen in de Verenigde Staten.

llo

‘Ik ben blij voor Erik dat hij eindelijk verlost is van die nachtmerrie’, zo zei Matthias Schoenaerts, die in beide films meespeelde, gisteren op de galavoorstelling van ‘The drop’ in Brussel van Michaël R. Roskam. ‘Er zijn heel veel zakelijke complicaties geweest waardoor de film opzij geschoven werd voor nieuwe films. Dat is pure horror.’

‘Soms moet je geduld hebben en de zaken hun beloop laten’, reageert Erik Van Looy opgelucht. ‘We hebben met The loft een hobbelig distributieparcours achter de rug, maar we eindigen met de wide release waar we van droomden.’

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de film in de Verenigde Staten te verdelen. De film is al een tijdje klaar, maar de releasedatum werd steeds verschoven. Op 15 oktober verschijnt de remake van ‘Loft’ van Bart De Pauw en Erik Van Looy in de Belgische bioscopen. Twee maanden later kunnen de Amerikanen naar de film gaan kijken.

Erik Van Looy regisseerde de remake van zijn eigen film en castte de acteurs Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller, Eric Stonestreet, Isabel Lucas, Rachael Taylor en Matthias Schoenaerts voor de film.

Ook productiehuis Woestijnvis is tevreden. ‘Het is een mooie dag voor Woestijnvis. Het is uniek dat een Vlaams productiehuis erin slaagt om een brede release in Amerika af te dwingen en dat met de remake van een origineel Vlaams script’, reageert Wouter Vandenhaute.

Nu in het nieuws