© *

COLUMN. Annelien Coorevits geeft tips voor een eerste date

Annelien Coorevits presenteert het programma 'Sinlgl3s' en is auteur van een handboek over daten. Nu de single dames uit het programma toe zijn aan hun eerste dates, heeft ze enkele tips voor hen.

tebt01

Wat te doen op de eerste date? Lijkt misschien makkelijk maar dat is het niet. Het is zelfs van levensbelang in je latere dateplannen. Je eerste date bepaalt namelijk of zij / hij je dumpt of niet. Ja, u leest het goed.

Hier alvast een paar tips: een eerste date moet spannend zijn en een beetje actief , maar hij moet vooral stoppen op z’n hoogtepunt. Er mag wat lichamelijk contact aan te pas komen, maar dan ook weer niet te veel. Blijf op bekend terrein qua gespreksstof, en moest het geprek niet vlotten of stilvallen, hou dan gewoon een paar standaard vragen in je hoofd!

Small talk hoort erbij, zo leer je iemand oppervlakkig kennen. Wat je zeker niet mag doen, is opscheppen, negatief zijn, je kinderwens van vier binnen de vijf jaar subtiel meedelen en natuurlijk babbel je nooit, maar dan ook nooit, over exen.

Voorbeeld van hoe het niet moet: 'Hé popje, ik ben de man van je dromen. Razend knap en schatrijk. Ik kan mijn veroveringen al niet meer tellen, maar jij kan er wel nog bij. Wat denk je? (slaat op poep) Vluggertje op de achterbank? Dan brengt mijn chauffeur je wel terug thuis'.

Het viel me op dat de mannen van onze singles wel heel erg hun best hebben gedaan om een leuke date te verzinnen. De ene ging schaatsen, de andere wakeboarden, er ging zelfs een man pottenbakken. Op dat laatste wil ik nog even terugkomen. Ik moet hem toch feliciteren die jongen, pottenbakken? Ja hoor! Ik weet niet hoe Siebe er toe gekomen is, maar het is een aardig staaltje denkwerk. Het is een originele date, ik denk niet dat de meerderheid van de vrouw als hobby ‘potten bakt’. Maar het is ook een rustige date, je kan je nervositeit snel vergeten omdat je toch letterlijk iets om handen hebt. Je kan een paar glazen alcohol achterover slaan, de soundtrack van Ghost subtiel op de achtergrond laten spelen en dan heel subtiel jouw handen op de hare leggen om de perfecte pot te bakken! Siebe, petje af, benieuwd wat je volgende date zal worden.

Singles, elke woensdag om 21u15

NIET TE MISSEN