Belkacem vergelijkt De Wever met Hitler

Foto: BDW

Belkacem vergelijkt De Wever met Hitler

Print
Fouad Belkacem, de leider van Sharia4Belgium, laat opnieuw van zich horen. In een schriftelijke verklaring vergelijkt hij onder meer Bart De Wever met Adolf Hitler.

Fouad Belkacem zit al ruim twee jaar in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Vanaf 29 september staat hij samen met 46 andere beklaagden terecht als leiders of leden van een terroristische organisatie. De beklaagden worden onder meer vervolgd voor het ronselen van jonge moslims voor de strijd in Syrië of omdat ze er zelf gingen vechten.

In een lange schriftelijke verklaring , die werd gepost op het internet, bedankt Belkacem onder meer zijn vrouw, familie en medestanders voor de steun die hij de voorbije jaren kreeg. Nadien trekt hij fel van leer tegen de Belgische staat, die ‘haar eigen bevolking de angst inboezemt met allerhande leugens en onjuistheden.’ Belkacem wil met zijn verklaring één en ander rechtzetten.

Zo schets hij onder meer een beeld van zijn jeugdjaren en de arrogantie en islamofobie vanwege de Belgische staat die hij in die periode vaststelde. Belkacem verwijst onder meer naar hoofddoekenverbod, niqaabverbod op straat en de militaire interventies in moslimlanden. In die sfeer ontstond Sharia4Belgium want ‘België heeft een serieuze islamitische militante groep nodig die durft tegen de schenen te stampen’.

‘Gebruik van geweld contraproductief’

Volgens Belkacem was de organisatie een motor om het debat op gang te brengen en bediende hij zich van dezelfde wapens als Filip Dewinter en Bart De Wever: provocatie. ‘Femen kleed zich uit, Pussy Riot danst in een kerk, en wij roepen Allahu Akbar waar we ook zijn. Femen viel Leonard aan tijdens een conferentie en wij riepen Allahu Akbar tegen Benno Barnard. We zagen allemaal hoe iedereen reageerde op beide incidenten.’

Belkacem wilde een klein, zelfstandige moslimgemeenschap in ons land, naar analogie met de joodse gemeenschap die er in slaagde om hun eigen infrastructuur uit te bouwen op educatief, cultureel en sociaal vlak. Het gebruik van geweld zou volgens Belkacem daarbij contraproductief zijn geweest.

Belkacem verwijst ook naar het VN-rapport dat België veroordeelt voor ‘georganiseerde discriminatie’. ‘De vraag die iedereen zich moet stellen is, hoe het komt dat we na vier generaties nog niets van onze verheven normen en waarden hebben bijgebracht in België? Andere Europese landen staan veel verder op vlak van diversiteit in de maatschappij. Het kan toch niet dat de moslims enkel bijdragen in de criminaliteitscijfers!’

‘Alles is blijkbaar beter dan België’

Belkacem gaat ook uitgebreid in op de situatie in Syrië. Grote schuldige daar is het westen dat Assad jarenlang financieel steunde. ‘Het zijn geen ronselaars die moslims over heel de wereld naar Syrië sturen. Het is de overduidelijke onrechtvaardigheid van de internationale gemeenschap,’ aldus Belkacem.

Hij begrijpt ook niet dat de internationale gemeenschap de oprichting van een Islamitische Staat wil tegengaan. ‘

‘Waar bemoeit België zich mee? Het Vaticaan is een volledige Katholieke staat in Italië. Het Vaticaan is volledig onafhankelijk, van eigen Katholieke grondwet tot een volledig eigen bankensysteem. De Joodse staat bestaat ook in het hartje van de Islamitische wereld. Een Islamitische staat is verboden omdat deze een gevaar vormt voor de rest van de wereld. Wie organiseerde eeuwenlang genociden en volkerenmoord in naam van het kruis?’

Volgens Belkacem vertrokken heel wat Belgische Syriëstrijders omdat ze ieder dag het onrecht van de overheid en maatschappij voelden. Een aantal vertrok ook om een nieuw leven te leiden. ‘Dit is het geval van vele bekeerlingen en jonge moslims. Het feit dat jongeren liever onder bommen leven dan in het “gastvrij warm Vlaanderen” is op zich het zoveelste bewijs tegen de regering. Alles is blijkbaar beter dan België,’ klinkt het.

De Wever

In zijn boodschap haalt Belkacem ook uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die vergeleek Belkacem en co met Hitler. ‘De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet! Hitler was een gecomplexeerd marginaal mannetje dat niets betekende in het Duitse politieke landschap. Zoals De Wever voor 2003. Na een campagne van haatzaaierij, paniekzaaierij en populisme werd Hitler verkozen als de redder van het Duitse volk. De kracht van verandering anno 1935. Net zoals Hitler beschuldigd (sic) De wever alles en iedereen die niet Vlaams is van profiteurs en bron van alle kwaad te zijn. Hitler probeerde ook zijn lafheid en complexen te verbergen met een vertoning van sportliefhebber en liefhebber van het volk. Wel De Wever ik heb de indruk dat jij meer eigenschappen van Hitler hebt dan hij’

.

Nu in het nieuws