Gemeente start bevraging naar risico's stroomuitval

De gemeenten Nijlen en Berlaar zijn gestart met een grootschalige risicoanalyse van de gevolgen van een eventuele elektriciteitsschaarste.

Chris Van Rompaey

"De intergemeentelijke veiligheidscel wil een duidelijk overzicht van de risico's binnen de gemeenten Berlaar en Nijlen in kaart brengen. Daarnaast wil ze nagaan welke organisaties anno 2014 de nodige voorzorgen namen om de gevolgen van een stroomuitval op te vangen. Zulke stroomuitvallen kunnen immers belangrijke veiligheidsproblemen met zich meebrengen. Deze analyse moet een beter beeld geven van de impact van een stroomuitval op de gemeenten en moet de hulpdiensten toelaten om te bepalen welke risico's prioritair zijn", zegt politiewoordvoerder Katrien De Koninck.

De onlinebevraging is terug te vinden op de websites van de gemeenten Berlaar en Nijlen, op de websites van de brandweer van Berlaar en Nijlen en op deze van de lokale politie van Berlaar-Nijlen. Ze neemt slechts een tiental minuten in beslag.

De intergemeentelijke veiligheidscel wil onder meer weten of een organisatie of bedrijf bij een stroomuitval een noodplan en een noodstroomgenerator heeft. Verder wordt onder meer gepolst of de organisatie veiligheidsproblemen verwacht bij zowel een aangekondigde als niet-aangekondigde stroomuitval en indien ja of die dan een risico voor de omgeving vormen.

De vragenlijst vindt u

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio