© Patrick Hattori

TSM werkt samen met BMW Group

De Technische Scholen Mechelen gaan voortaan ook samenwerken met de BMW Group. Door de samenwerking hoopt de school de leerlingen autotechniek nog een betere opleiding te kunnen bieden.

Erik Van Eycken

Momenteel zijn er tien leerlingen van het zevende jaar aan de slag die eerst in het opleidingscentrum in Bornem een opleiding krijgen en hierna enkele weken stage kunnen lopen in een BMW garage in de buurt.

“Voor onze leerlingen is het belangrijk dat ze de nieuwste technologieën onder de knie krijgen. BMW Group kan hiervoor zorgen. Scholen hebben niet altijd de financiële middelen om de modernste technieken aan te leren, vandaar dat we een overeenkomst sloten met de groep. Maar dit doet geen afbreuk met de initiatieven die we al hebben met andere autoconstructeurs”, zegt technisch adviseur van TSM Dirk Goyvaerts.

De leerlingen hebben samen met Vlajo inmiddels een minionderneming op poten gezet om het vak nog beter te leren en snel in de praktijk werk te vinden. “Elke woensdag repareren we auto’s. De kosten zijn miniem, alleen de wisselstukken moeten betaald worden. Maar gezien het leerkrachtenarsenaal van TSM, zullen de beschikbare plaatsen snel zijn ingevuld.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio