© Photo News

Colsaerts blijft tweede in Newport, Pieters maakt reuzensprong

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zich vrijdag na afloop van de tweede ronde in Newport geplaatst voor de eindfase van het Wales Open EPGA-golftoernooi. Colsaerts kon zijn tweede plaats behouden. Pieters maakte een enorme sprong voorwaarts en klom naar een gedeelde 22e plaats.

jvh

Colsaerts, die op de Celtic Manor-golfbaan een eerste ronde neerzette in 66 slagen, realiseerde een tweede ronde in 68 slagen en dit na drie birdies, twee bogeys en een eagle. De Brusselaar, die de tweede plaats deelt met de Nederlander Joost Luiten, telt één slag meer dan de Ier Shane Lowry. ‘Gisteren ging het allemaal iets vlotter’, verklaarde Colsaerts. ‘De eerste negen holes verliepen foutloos met drie birdies, maar op de holes negen en tien maakte ik twee domme fouten. Op de volgende zes holes wilden de birdies niet vallen. Op het laatste hole maakte ik net als gisteren een eagle van pakweg twaalf meter. Vandaag was het echter zonder een recordslag. Al bij al niet slecht. De voorbije weken heb ik echt al goed gespeeld en de baan hier ligt mij.’

Pieters noteerde net als Colsaerts 68 slagen in zijn tweede ronde. De 22-jarige Nijlenaar maakte vier birdies en moest een bogey op zijn kaart schrijven. Zo boekte hij liefst 48 plaatsen winst.

Meer sportnieuws