© BELGA

Lotto-Belisol hakt laatste knoop door in selectie

Lotto-Belisol heeft vrijdag zijn definitieve zeskoppige selectie bekendgemaakt voor de ploegentijdrit op het WK in het Spaanse Ponferrada. In laatste instantie viel onze landgenoot Sean De Bie nog af in de selectie van de Belgische WorldTour-formatie. Dat maakte Lotto-Belisol vrijdag bekend.

jvh

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

Eerder deze week selecteerde Lotto-Belisol naast De Bie nog zes renners: Lars Bak (Den), Vegard Breen (Noo), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Pim Ligthart (Ned) en Maxime Monfort. Zij mogen in Ponferrada de ploegentijdrit rijden.

De ploegentijdrit in Spanje wordt zondag gereden. De teams zullen 57,1 kilometer afleggen. Er zijn 386 hoogtemeters te overbruggen. Op het parcours liggen twee hellingen. De eerste bevindt zich halverwege, de tweede helling krijgen de renners in de laatste kilometers te verteren.

‘Het is een heel mooi parcours op brede wegen met weinig bochten. Naar het einde toe wordt het lastiger. In de laatste tien kilometer gaat het stevig bergop. Tijdens de eerste verkenning stond er tegenwind, dat maakt het nog zwaarder. Die laatste helling is nog redelijk lang. Het begint met vals plat, maar wordt geleidelijk aan steiler. Naar het einde toe is het redelijk pittig. Het is een parcours voor sterke mannen’, vertelde sportdirecteur Herman Frison.

‘De ploegentijdrit is mogelijk iets lastiger dan vorig jaar, maar zeker niet veel. Onze renners willen een toptienplaats behalen. Dat zal heel moeilijk zijn. Er staan heel sterke teams aan de start zondag. Maar ze zullen er vol voor gaan, ze zijn allen heel gemotiveerd. We hebben dit seizoen al heel veel doelen gehaald, en ik hoop dit ook. Tijdens de verkenning was het 25 à 26 graden, met weinig wind. We hebben even wat motregen gehad. Voor zondag wordt geen regen voorspeld, het weer zou geen grote rol mogen spelen. Mocht het hier regenen, zouden bepaalde stukken er glad kunnen bijliggen.’

Wanty-Groupe Gobert met Degand en De Greef in ploegentijdrit

© PHOTOPRESS.BE

De Belgische wielerploeg Wanty-Groupe Gobert trekt zondag naar het WK tijdrijden voor ploegen in het Spaanse Ponferrada. Sportdirecteur Thierry Marichal en Jean-Marc Rossignon nemen daarvoor Thomas Degand, Francis de Greef, Frederik Veuchelen, Jan Ghyselinck, Tim De Troyer en Kévin Van Melsen mee. Het is de eerste keer dat de Belgische ploeg meedoet aan de WK-ploegentijdrit.

Meer sportnieuws