© pn

DNA-test bewijst: Jacques Boël is niet biologische vader van Delphine

Jacques Boël, de wettelijke vader van Delphine Boël, heeft een DNA-test ondergaan waaruit blijkt dat hij niet de biologische vader is van Delphine. Dat staat te lezen op de website van RTBF.

lbo

De test werd uitgevoerd met DNA van de moeder van Delphine, Sybille de Sélys Longchamps, met DNA van Delphine zelf en met DNA van Jacques Boël. De advocaat van Jacques Boël laat aan RTBF weten dat er geen twijfel over bestaat: Jacques is zeker niet de biologische vader van Delphine.

Jacques Boël liet de test vrijwillig uitvoeren. Volgens Theodora Baum, een van de advocaten van Jacques Boël, deed hij dit omdat ook hij de waarheid wil weten rond het vaderschap van zijn ‘dochter’.

Dat Jacques Boël een DNA-test moest ondergaan, is een voorwaarde om ook een vaderschapstest aan koning Albert II te kunnen vragen. Het vaderschap van Boël moest namelijk eerst aangevochten worden aangezien hij de wettelijke vader is van Delphine.

De DNA-test van Jacques Boël zal mee aan het dossier worden toegevoegd. De zaak komt dinsdag voor de rechtbank. Of de rechter ook een DNA-test zal vragen aan koning Albert II, valt nog af te wachten.

Nu in het nieuws