© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

1 / 5

Thaise politie probeert dood Britse toeristen op te lossen, maar ‘het is moeilijk’

De twee Britse toeristen die vorige week op een Thais eiland vermoord werden, werden vermoedelijk door meerdere moordenaars omgebracht met een metalen staaf en een schop. Meer weet de politie eigenlijk nog niet. ‘Het is heel moeilijk om deze zaak op te lossen’, zegt de commissaris. ‘We hebben nog veel te onderzoeken.’

Guy Stevens

Het is een beetje luguber, maar de plaats waar de twee Britse toeristen vermoord werden is de laatste dagen uitgegroeid tot een populaire plaats voor andere toeristen om foto’s te nemen. Luguber, want afgelopen week werden David Miller (24) en Hannah Witheridge (23) er op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De man werd enkele keren geslagen met een metalen staaf en verdronk daarna in de zee. De vrouw overleed dan weer na rake klappen met een schop, die wat verder gevonden werd met haar bloed eraan.

Tot daar wat de politie weet van de moord. Het eiland Koh Tao, waar het zich allemaal afspeelde, werd meteen afgesloten door agenten om iedereen te kunnen ondervragen, maar dat leverde tot nog toe niets op. Ook zoektochten naar het moordwapen waarmee de man om het leven gebracht werd, kenden geen succes. Vandaag werd er zelfs op de zeebodem gezocht, maar ook daar werd niets gevonden.

Moeilijke zaak

De lokale politiecommissaris vertelde aan The Daily Mail dat de zaak heel moeilijk is. ‘Het is gecompliceerd om de daders te identificeren’, zegt Kassana. ‘Het was heel laat en dus heel donker, dus is er op beelden niets te zien en zijn er ook geen getuigen.’

De agenten nemen ondertussen DNA-materiaal af van een hoop mensen. Op basis van wat ze al onderzocht hebben, geloven ze erin dat zeker drie mensen betrokken zijn bij de dood.

Camera’s

Intussen roept de burgemeester van Koh Tao op om veel meer camera’s te hangen op het eiland. Dat kost wel 300.000 dollar, maar dat vindt Chaiyan Thurasakul welbesteed geld.

Nu in het nieuws