© BFM

© GvA

1 / 2

Stomdronken doodrijder riskeert vier jaar cel en levenslang rijverbod

Het Openbaar Ministerie heeft voor de Antwerpse politierechtbank vier jaar cel, 6.000 euro boete en een levenslang rijverbod gevorderd voor Andres D. (27) uit Boechout. Die reed eerder dit jaar in stomdronken toestand zijn dorpsgenoot Stijn Van den Wijngaert (39) dood, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. De verdediging pleitte dat het slachtoffer medeverantwoordelijk was, omdat hij overstak terwijl het rood was.

Het ongeval gebeurde op 30 maart rond 4.30 uur ‘s ochtends. Van den Wijngaert was na een feestje op weg naar huis en stak het kruispunt van de Provinciesteenweg met de Alexander Franckstraat in Boechout over. Hij was volgens getuigen bijna aan de overkant, toen hij door een Opel Corsa met gedoofde lichten met hoge snelheid werd opgeschept en zeventig meter verder op de rijbaan smakte. De vader van twee kinderen was op slag dood.

Een politiepatrouille die melding van het ongeval kreeg, kruiste op de Statielei in Mortsel een wagen met een ingedeukte motorkap, los hangende bumper en verbrijzelde voorruit. Andres D. werd tegengehouden en bleek stomdronken. De twintiger had 3 promille alcohol en sporen van cocaïne in zijn bloed.

De verdediging pleitte de vrijspraak voor het vluchtmisdrijf, omdat D. te dronken was om te beseffen dat hij iemand had aangereden. Ook de overdreven snelheid staat volgens zijn advocaat niet vast. De advocaat meende tot slot dat het ongeval zich niet had voorgedaan als het slachtoffer gewacht had met oversteken tot het groen was.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio