Gerecht zoekt dieven van dure echosondes uit ziekenhuis

De politie en de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen zijn op zoek naar een vijftal personen die betrokken zouden zijn geweest bij de diefstal van twaalf echosondes uit de afdeling gynaecologie van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, ter waarde van in totaal zowat 120.000 euro.

Drie verdachten zouden een soort verkenningsteam hebben gevormd, een man en een vrouw die enkele minuten later arriveerden pleegden allicht de eigenlijke diefstal.

Op beelden van enkele bewakingscamera’s is te zien hoe op zondag 18 mei eerst drie personen onrechtmatig de dokterskabinetten van de afdeling in kwestie binnengaan en er enkel even een kijkje nemen. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Nauwelijks vijf minuten later komen een andere man en vrouw de afdeling binnen. De man draagt een grote rugzak die hij allicht even later gebruikte om de echosondes mee te nemen.

Mogelijk komt dezelfde dadergroep ook in aanmerking voor een soortgelijke diefstal in Gent, een dag eerder. Uit het Maria Middelaresziekenhuis verdwenen toen immers eveneens drie echosondes.

Wie op de beelden, die terug te vinden zijn op www.politie.be, een of meerdere van de verdachten herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of per mail via opsporingen@politie.be. Ook indien er ergens echosondes te koop werden of worden aangeboden, zou de politie dat graag vernemen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio