Oud-cafébaas Den Draaiboom overleden

Donderdagmorgen overleed Robert Dierckx (67) na een slepende ziekte. Robert Dierckx was tot ver buiten Westerlo een gekend persoon. Hij was jarenlang onderwijzer in het eerste leerjaar in de basisschool van Westerlo-centrum en uitbater van café den Draaiboom aan de ring in Westerlo.

Leo Brouwers

Ongeveer tien jaar geleden gaf hij de zaak over en bleef nog enkele jaren in het onderwijs. Voor hij Den Draaiboom opende stond hij vijf jaar achter de tapkast in het parochiecentrum van Westerlo. In zijn vrije tijd was hij voorzitter van fanfare Hoop en Vlijt uit Westerlo. Hij was ook nog spelend lid van fanfare St-Cecilia uit Tongerlo en fanfare Jaak Lemmens uit Zoerle-Parwijs.

Naast muziek waren de oldtimers een grote passie van hem. Hij was de organisator van de jaarlijkse trip van de Motsekletventen, mede-organisator van het Retro festival van oldtimers en lid van de Retro Auto Moto club in Aarschot.De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 25 september om 12 uur in de Sint-Lambertuskerk van Westerlo-centrum. Op woensdag 24 september is er om 19 uur een gebedswake.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio