© SaRe

© JaMa

1 / 2

Arbeiders veroorzaken explosie in winkelpand in Steenhouwersvest

In een winkelpand in de Steenhouwersvest in het centrum van Antwerpen, vlakbij het kruispunt met de Hoogstraat en Oever, heeft zich omstreeks 14.20 uur een ontploffing voorgedaan. De explosie deed zich voor toen twee Poolse arbeiders in het pand ongedierte aan het bestrijden waren.

jonas rosquin, Jan Martynowski

Volgens de politie deed er zich een ontploffing voor in een handelspand. Twee arbeiders waren op de gelijkvloerse verdieping in het pand ongedierte aan het bestrijden het chemische product dat ze daarbij gebruikten deed vermoedelijk de explosie ontstaan.

De winkelruit van het pand werd weggeblazen en het plafond werd omhoog gedrukt. De eerste verdieping van het gebouw is helemaal verwoest. Voor het winkelpand lagen glas, puin en zelfs fietsen verspreid. Volgens de politie is het pand vermoedelijk onbewoonbaar. In de nabije omgeving werd een rookpluim waargenomen. Het incident lokte heel wat nieuwsgierigen.

De brandweer kwam ter plaatse, maar er het bleef uiteindelijk bij een kortstondige brand. “Volgens onze informatie zijn er geen gewonden”, zegt Sven Lommaert van de lokale politie. De brandweer doorzocht voor alle zekerheid het gebouw, maar er werden geen slachtoffers aangetroffen. Van de Poolse arbeiders is geen spoor.

De straat zelf was tijdelijk afgesloten om de hulpdiensten de nodige ruimte te bieden. Eandis was eveneens ter plaatse geroepen om de gasleiding in het getroffen pand tijdelijk uit te schakelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws