© GVA

Politie zoekt mannen die meisje verkrachtten en mishandelden in Kontich

Politie en parket in Antwerpen zijn op zoek naar de jongeman die met de hulp van een kompaan op 7 april een vrouw verkrachtte en folterde in Kontich. Ze hebben daar vrijdag een opsporingsbericht en robotfoto voor verspreid.

Op die eerste maandag van de paasvakantie was het 28-jarige slachtoffer rond 21.30 uur op weg naar een vriend, toen ze in de Hoogbunderlaan iets hoorde in een tuin en plots werd meegesleurd door twee mannen. Een van hen hield haar vast, terwijl de andere haar verkrachtte en later ook nog brandende sigaretten op haar lichaam doofde.

Na de feiten gingen de daders er snel vandoor, allicht omdat het plots stil was geworden op de aanpalende voetbalvelden. Met de hulp van een robotfoto hoopt de politie de dader nu te pakken te krijgen. Het gaat om een man van 18 à 19 jaar oud die erg mager en ongeveer 1,65 meter lang is. Hij had warrig haar en grote ogen en droeg een donkere sweater met kap en rits.

Schelle lach

Zijn kompaan zou dan weer rond de 20 jaar oud zijn en iets groter en gespierder. Hij had ook een opvallend schelle lach. De jongeman droeg een zwarte trui en een donkerblauwe pet. Beide daders spraken overigens Nederlands met een plat Antwerps accent.

Het beeldmateriaal staat op de website www.politie.be. Wie de persoon op de robotfoto herkent of de twee verdachten voor of na de feiten denkt gezien te hebben nabij de Hoogbunderlaan of de sportvelden, wordt verzocht te bellen naar het gratis nummer 0800 30 300 of te mailen naar opsporingen@politie.be.

Nu in het nieuws