© BELGA

De Keersmaecker: ‘Fier dat groot toernooi opnieuw in ons land plaatsvindt’

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is in zijn nopjes dat het EK voetbal na 20 jaar nog eens in België gespeeld wordt. Brussel werd vrijdag in Genève immers verkozen tot een van de dertien speelsteden voor het EK van 2020, ‘A Euro for Europe’, en mag in het nog te bouwen Eurostadion drie groepswedstrijden en een achtste finale organiseren.

vml

‘Als voorzitter van de Koninklijke Belgische voetbalbond ben ik zeer fier dat België één van de dertien gaststeden is voor EURO 2020’, aldus bondspreses François De Keersmaecker op de KBVB-website. ‘Aanvankelijk waren er 49 kandidaten, waarvan UEFA er uiteindelijk dertien weerhouden heeft. Met Brussel als gaststad mogen wij fier zijn dat een groot toernooi opnieuw in ons land plaatsvindt.’

Ook Michel D’Hooghe, erevoorzitter van de KBVB en lid van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, is tevreden. ’Na EURO 2000 en onze kandidatuur voor het wereldkampioenschap voetbal 2018-2022 ben ik fier dat wij als België eindelijk terug meedoen in de organisatie van een groot toernooi. Met een vijfde plaats op de FIFA-ranglijst behoren onze Rode Duivels vandaag bovendien tot de absolute wereldtop’, klinkt het.

'Enorme boost om ons als voetballand te profileren'

Steven Martens, de CEO van de Belgische Voetbalbond, was een van de drijvende krachten bij de kandidatuur van België als gastland van het EK 2020. Hij is dan ook erg blij dat Brussel vrijdag in Genève weerhouden werd als een van de dertien speelsteden.

‘Met de positieve resultaten van onze Rode Duivels, waarbij wij vandaag in de top vijf van de FIFA-ranking staan, kan België niet ontbreken in een ‘Euro for Europe’ waarbij wij één van de speelsteden zijn van 2020’, klinkt het op de KBVB-website.

‘Een toernooi in eigen land organiseren zal een enorme boost zijn om ons als voetballand verder te profileren op international niveau. Het was voor de KBVB enorm positief dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het initiatief genomen heeft in het bijhorende stadiondossier in mei 2013’, aldus Martens.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws