Medewerkers Cummins helpen Natuurpunt bij het maaien

Medewerkers van Cummins Rumst hierlpen donderdagnamiddag mee met Natuurpunt om het beemdveld aan de Oude Nete-arm te maaien en het hooi te bewerken.

Jonas Rosquin

Het bedrijf is wereldleider op het vlak van zware dieselmotoren. Haar vestiging in België bevindt zich op de vroegere steenbakkerijsite van Swenden. Ter plaatse werken 330 mensen. Naast hun gewone job wil de directie dat elk personeelslid elk jaar minstens vier uur maatschappelijk werk verricht.

'Dat kan bijvoorbeeld door bloed te geven', zegt general-manager Bert Dillen. 'Maar ook voorlezen in scholen of het uitvoeren van sociale of maatschappelijke werkjes worden aangemoedigd. We staken op die manier al een tandje bij in het dienstencentrum Hof van Crequi en in de Ter Doelhagenschool, waar we hielpen bij de renovatie van een verouderd klaslokaal.'

Een aantal werknemers maakten zich deze week tijdens de diensturen nuttig door Natuurpunt en het gemeentebestuur te helpen met het maaien van de beemdweide aan de Oude Nete-arm. Het gras werd nadien gehooid.

'De weide is een restant van de vroegere vloeibeemden langs de Nete', zegt burgemeester en milieuschepen Wendy Weckhuysen (CD&V). 'Het gebied wordt gehuurd en beheerd door Natuurpunt en is een natuurlijke biotoop van heel wat planten- en dierensoorten. Geregelde maaiwerkzaamheden verhogen de natuurwaarde van de weide.'

Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio