© Novum SOEPENBERG ORANGE PICTURES

Nys start zondag Belgisch veldritseizoen: ‘Concurrentie genoeg’

Met de Steenbergcross in Erpe-Mere wordt zondag het Belgisch veldritseizoen afgetrapt. Het parcours werd voor deze dertiende editie ietwat gewijzigd en vormt wellicht een blauwdruk voor het Belgisch kampioenschap veldrijden dat in 2015 op en rond de Steenberg en dus op dezelfde locatie georganiseerd wordt.

vml

De vraag is of met het wegvallen van Niels Albert, die om gezondheidsredenen diende de stoppen met veldrijden, Sven Nys nu in elke cross vrij spel zal krijgen.

‘Ik heb er een goede voorbereiding opzitten met een overwinning in Las Vegas, maar vergeet de opkomende jeugd vooral toch niet. Zij zullen het me dit seizoen bijzonder lastig maken, daar ben ik grif van overtuigd’, stelt Nys.

‘Met Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar komt er een veelbelovende lichting aankloppen. En dan zijn er nog de ‘gevestigde waarden’ zoals Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Er is nog concurrentie genoeg om er een boeiend seizoen van te maken. Mijn ambities zijn dezelfde als vorig jaar. Ik probeer een regelmatig seizoen af te werken. Een titel als Belgisch kampioen of wereldkampioen zou een surplus zijn. Ik ga elke cross voor het maximum, ook in de Steenbergcross.’

De belangrijkste deelnemers:

Sven Nys, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout, Tom Meeusen, Bart Wellens, Rob Peeters, Bart Arnouts, Francis Mouray (Fra), Radomir Simunek (Tsj), Martin Bina (Tsj), Philippe Walsleben (Dui), Marcel Meisen (Dui), David van der Poel (Ned)

Het programma:

12u30: Nieuwelingen

13u30: Junioren

15u30: Elite en beloften

Meer sportnieuws